Videre til tekst

Flere unge går til kosmetolog

Flere unge går til kosmetolog – pæn hud øger selvværdet

Et stigende antal unge får hjælp mod uren hud ved kosmetologer, og det er ikke længere et tabu. For 15-årige Aske fra Låsby gav en renere hud selvværdet et boost.

Cirka 80 procent af alle teenagere døjer i en vis udstrækning med enten akne eller bumser, og gennem de seneste år er unge i stigende grad begyndt at få professionel hjælp til hudproblemerne. Der sket en positiv udvikling, hvor det er blevet mindre tabuiseret at have hudproblemer.

– Det er blevet mere almindeligt at få behandlet huden, og for mange unge er det ikke meget anderledes end at gå til frisør. Tidligere syntes mange, det var pinligt, men i dag er det naturligt, og de unge tager det meget seriøst og gør, hvad de kan for at komme generne til livs, siger Helle Bach, der er formand for Dansk Kosmetolog forening.

Pæn hud øgede selvværdet

15-årige Aske Lynggaard spiller trommer og går til fodbold, og han har det godt med sig selv. Tidligere døjede han med hudproblemer, som også prægede hans hverdag og som han fik kosmetologbehandling for.

– Omkring 11-12-årsalderen begyndte jeg at få mange bumser, røde prikker og hudorme. Jeg gik til kosmetolog cirka en gang om måneden for at få renset huden, men urenhederne blev ved med at komme igen, siger Aske Lynggaard, der efter et par år hos kosmetologen selv fandt midlet mod hudproblemerne.

Han fik en anbefaling fra en af sin fars bekendte om at prøve en rensegel og creme fra danske NatureCell, der indeholder cannabisplantens ikke-euforiserende stof CBD, der naturligt kan aktivere hudens receptorer og derved hjælpe med at regulere hudens funktioner og reaktioner, og det kom til at gøre en stor forskel.

– Efter at have brugt cremen i en måneds tid blev urenhederne meget mindre, og i dag har jeg ikke længere behov for at gå til kosmetolog. Det har været fedt at se, at det er blevet bedre, og det har gjort, at jeg har fået det bedre med mig selv, siger Aske Lynggaard, og uddyber:

– Jeg tror mere på mig selv, og det er blevet lettere for mig at tale med nye mennesker. Jeg er begyndt at gøre mere ud af mig selv og træner også fitness, hvilket jeg ikke ville have turdet tidligere, fordi det var akavet for mig at stille mig frem, men med mere selvværd er det ikke længere et problem for mig.

Se hvilke produkter Aske bruger.

Læs artiklen her.

KURV

KURVEN ER TOM

BEGYND AT SHOPPE

VÆLG VARIANTER